Passie voor muziek uitverkocht!

Passie voor muziek!


Op vrijdagavond 23 november 2018 treedt Eendracht samen met Stedelijk Orkest Lebuinus (Deventer) en Sempre Cresendo (Diepenveen) op in een gezamenlijk concert met een professionele orkest, het Orkest van het Oosten.

Onder de noemer Passie voor muziek!
Amateurs, professionals en liefhebbers verbonden door muziek!

De bedoeling is dat de 3 amateurorkesten 1 groot orkest vormen (+/- 130 muzikanten) en het programma voor de pauze verzorgen. Na de pauze neemt het Orkest van het Oosten het over. En wordt de avond afgesloten met een werk gebracht door alle 4 de orkesten.

Aan alle invullingen wordt momenteel druk gewerkt. Houdt onze site en social media in de gaten voor het verloop. En zet vast deze avond in de agenda!

 

Meer informatie vindt je op de speciale projectsite: www.passievoormuziekdeventer.nl.

 

Prijs en tijd

Vrijdag 23 november 2018

Kulturhus Diepenveen

€ 15,00 p.p. inclusief één pauze drankje, € 9,00 p.p. t/m 12 jaar en inclusief één pauze drankje.

Inmiddels zijn alle kaarten voor dit concert uitverkocht!

 

Over dit unieke project

Het Orkest van het Oosten voert dit en komend seizoen op verschillende plekken in de provincie Overijssel experimentele projecten uit om nieuwe publieksgroepen te bereiken. Hoe deze projecten er uit zullen zien, bepaalt niet de orkestdirectie maar dat doen musici uit het orkest en vertegenwoordigers van het beoogde publiek samen. Het experiment is onderdeel van een door de EU gesubsidieerd project van zeven Europese symfonieorkesten.

Deze orkesten uit Engeland, Oostenrijk, Roemenië, Tsjechië, Spanje en Nederland gaan in het ‘European Orchestra Laboratory’ (EO-LAB) samen op zoek naar manieren om een groter deel van de samenleving bij klassieke muziek te betrekken. De partners delen de kennis en resultaten van hun lokale projecten en kunnen zo veel sneller succesvolle projecten overnemen en toepassen. Een aantal musici van elk orkest wordt opgeleid tot projectleider en ontwikkelt innovatieve muzikale producties in intensief contact met vertegenwoordigers van lokale publieksgroepen. Dit vanuit het idee dat individuele orkestmusici in de toekomst steeds belangrijker zullen worden bij het vervullen van een brugfunctie tussen orkest en maatschappij. Joost Smeets is een van de OvhO-musici die een project leidt; zijn project richt zich speciaal op de amateurblaasorkesten in Overijssel.
Het OvhO is projectleider en initiatiefnemer van het EO-LAB. De zes andere deelnemende orkesten zijn het Hallé Orchestra, Ulster Orchestra, Tonkünstler-Orchester, Czech Philharmonic Orchestra, Romanian National Symphony Orchestra, Barcelona Symphony Orchestra.

Logo Creative Europe

Datum:
23 november 2018

Tijd:
20:00 - 22:30

Deur open:
19.30 uur

Entreeprijs:
Zie bericht

Voorverkoop:
Uitverkocht!

Zet in mijn agenda:
Download agenda (ical)

Zet in mijn agenda (Gmail):
Plaats in Gmail agenda

Website:
Meer informatie..
De Oase
Grevelingenstraat 1
7417 TA Deventer
Locatie Oase