Datum, Tijd & Prijs

Datum:
29 mei 2023

Entreeprijs:
-
Tijd:
18:00 - 21:30 uur

Voorverkoop:
-
Deur open:
17.45 uur

Website:
Meer informatie..


Informatie

Locatie:
Ichtuskerk Colmschate
Holterweg 108
7429 AH Colmschate
Locatie Ichtus Kerk contact

Op de maandagavond repeteren drie van onze orkesten.  Vanaf 18 uur wordt er volop muziek gemaakt.

18.00 – 18.40 uur: Startorkest
18.40 – 19.20 uur: Opleidingsorkest
19.30 – 21.30 uur: Harmonieorkest

Startorkest

Dit orkest repeteert als eerste op de maandagavond en staat onder leiding van dirigent Arjan Stam. Als je al een tijd les hebt mag je in overleg met de docent en de dirigent het samenspelen oefenen in ons startorkest. Dit is een zeer klein orkest waardoor er veel aandacht is van de dirigent voor elke leerling in dit orkest. In dit orkest leer je de beginselen van het samen muziek maken. Dit orkest is een opstap voor het opleidingsorkest en vervolgens het echte harmonieorkest.
Het laatste kwartier van de repetitie schuiven de muzikanten van ons opleidingsorkest aan en spelen beide orkesten samen nog even.


Repetitie opleidingsorkest

Elke maandagavond repeteert het opleidingsorkest onder leiding van hun dirigent Arjan Stam. Als je al een tijd les hebt (meestal na ongeveer 1 jaar) mag je in overleg met de docent en de dirigent het samenspelen oefenen in ons opleidingsorkest. Deze groep bestaat uit  leerlingen (jong en oud) die het samenspelen met elkaar leren. Je leert hier naar elkaar te luisteren terwijl je speelt, hoe je bijvoorbeeld de maten moet tellen en wanneer je mag beginnen als je rusttekens hebt. Het opleidingsorkest treedt op tijdens het jaarlijks oliebollenconcert in januari, tijdens het voorjaarsconcert en zomerconcerten.


Repetitie harmonieorkest

Op de maandagavond repeteert het harmonieorkest onder leiding van hun dirigent Wim de Vries voor de diverse concerten die ze heeft. Met een korte pauze tussen 20.30 – 20.45 uur. Heeft u interesse om ook bij het harmonieorkest mee te spelen dan bent u van harte welkom om eens te komen luisteren of mee te spelen.
De optredens van het harmonieorkest vindt u in de agenda op deze site.
Het harmonieorkest van Eendracht bestaat uit zo’n 40 muzikanten. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 65 jaar; dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te (leren) maken.
Wij hebben een zeer gevarieerd repertoire op onze lessenaars; van lichte concertwerken tot popmuziek; van kerstmuziek tot concertmarsen. Voor elk wat wils. We werken mee aan een aantal activiteiten in Deventer waaronder het Open Podium en Deventer Kerststad, we treden op in verzorgingshuizen en geven elk jaar een voorjaarsconcert.


 Download agenda (ical)
Plaats in Gmail agenda