Eendracht is een actieve vereniging uit Colmschate. Wij hebben verschillende orkesten, iedereen van leerling tot ervaren muzikant kan in een van de orkesten deelnemen. De orkesten zijn het start orkest, opleidingsorkest, harmonieorkest en Stijlorkest.

Nieuwe muzikanten

De belangstelling voor instrumenten als hobo of fagot is vaak niet zo groot. Maar het zijn prachtige instrumenten en vullen de klanken van een harmonie heel mooi aan. Kies ook eens voor één van die instrumenten.

Wij zoeken vooral nieuwe leden voor de volgende instrumenten: fagot, hobo, euphonium, tuba en trombone. Uiteraard zijn andere muzikanten ook welkom!

Heb je interesse neem contact met ons op via: info@eendracht-colmschte.nl.

Wij repeteren op maandagavond vanaf 19.30 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 106 Colmschate.

Muzieklessen

Als je al een tijd les hebt (meestal na ongeveer 1 jaar) mag je in overleg met de docent en de dirigent het samenspelen oefenen in ons startorkest. Dit is een zeer klein orkest waardoor er veel aandacht is van de dirigent voor elke leerling in dit orkest. In dit orkest leer je de beginselen van het samen muziek maken. 

Het gezamenlijk muziek maken leer je nog meer in ons opleidingsorkest. Hier leer je vast hoe het is om samen muziek te maken in een nog groter orkest. Het doel is om je muziekdiploma A te halen om door te stromen naar het grote harmonieorkest van Eendracht. In ons opleidingsorkest zitten leerlingen van diverse leeftijden. Het orkest is bedoeld voor iedereen die wil leren samen muziek te maken.

Muziekopleiding

De muziekopleiding van Eendracht biedt diverse muziekopleidingen aan voor instrumenten (harmonie) zoals klarinet, saxofoon, trompet, hoorn. Hiervoor heeft Eendracht eigen docenten. Voor andere harmonie-instrumenten, zoals dwarsfluit of slagwerk kunnen we ook  lessen aanbieden. De beginselen van het noten lezen, leren de jonge muzikanten tijdens de blokfluitlessen.

Harmonieorkest

Het harmonieorkest is het grote orkest welke de basis vormt van de vereniging. Dit orkest is zo’n 35 muzikanten groot. Het orkest verzorgt optredens in de zomer bij verzorgingshuizen, in het voorjaar treedt het op tijdens het D.O.P. in de Deventer Schouwburg en heeft regelmatig optredens met diverse koren, bands en solisten tijdens moderne popconcerten. En is ook met de kerst altijd druk met sfeervolle kerstoptredens.

Het Stijlorkest

Het Stijlorkest is een enthousiaste groep ervaren muzikanten uit de vereniging, die een breed repertoire aan muziek heeft. Ze brengen muziek in diverse stijlen van zomerse Latin nummers naar gezellige dansmuziek en van populaire meezingers van nu, tot gouden oude rocknummers.