“Passie voor Muziek”, een unieke muzikale samenwerking tussen het Orkest van het Oosten en de drie amateurorkesten Eendracht (Colmschate), Sempre Crescendo (Diepenveen) en Stedelijk Orkest Lebuïnus (Deventer).

Het concert “Passie voor Muziek” is een initiatief van Joost Smeets (musicus van het Orkest van het Oosten en dirigent). Vele beroepsmusici (m.n. blazers en slagwerkers) van het Orkest van het Oosten zijn opgegroeid en muzikaal onderwezen bij het plaatselijke harmonie, brassband of fanfare waar ze opgroeiden. Hier liggen hun muzikale roots! Het Orkest van het Oosten wil met dit project de cirkel weer rond maken en terugkeren naar die roots. Het concert vormt de afsluiting van een muzikaal project met o.a. workshops voor de leden van de amateurorkesten door musici van het Orkest van het Oosten, masterclasses voor hun dirigenten en een nauwe samenwerking tussen orkesten en dirigenten tijdens de gezamenlijke repetities van de amateurorkesten. Het concert werd gehouden in het Kulturhus Diepenveen/Hof van Salland. De videoregistratie van het concert is gemaakt door Geowings, opbouw door het projectteam en de foto’s van het concert door Jeroen Overmars.

Deze avond speelde het Deventer orkest:

  • Fanfare and Flourishes o.l.v. Christa Boerman
  • Concerto for Trombone met trombone solo Jose Luna Agudo o.l.v. Wim de Vries
  • Lebuïnus ex Daventria o.l.v. Christa Boerman
  • Oregon o.l.v. Martin van Zanten
  • African Symphony samen met slagwerkgroep Sempre Crescendo o.l.v. Martin van Zanten

Na de pauze namen de muzikanten van het Orkest van het Oosten het grote podium over en speelde diverse werken. Bij Carmen namen de dirigenten Christa, Wim en Martin van de Deventer orkesten plaats op de bok.

De avond werd afgesloten door de Deventer orkesten samen met het Orkest van het Oosten met het speciaal voor dit project geschreven werk:

  • Pas de Deux o.lv. Joost Smeets (première van dit werk)

Foto’s onder de video’s:

Video’s projectteam & Geowings

Foto’s Jeroen Overmars