Op 11 april was het tijd voor onze blokfluitleerlingen om te komen kijken bij ons opleidingsorkest.

Het opleidingsorkest speelde wat nummers die ze speciaal voor deze avond hadden ingestudeerd. Daarna vertelde verschillende leden van het opleidingsorkest iets over hun instrument.

Blokfluit en bladmuziek

Hoe maak je geluid, hoe kun je verschillende noten spelen en wat is nou het allerleukste van het instrument? Zo konden onze blokfluitleerlingen de instrumenten goed leren kennen en alvast een beetje kijken wat ze misschien wel een leuk instrument lijkt.

Daarna hebben de leerlingen nog samen met het orkest twee liedjes gespeeld die zij in de blokfluitlessen hadden geleerd. Dat klonk al heel erg goed. Nadat er veel muziek is gemaakt, mochten alle leerlingen de instrumenten proberen, hiermee konden ze al kijken hoe het was om een bepaald instrument in je handen te hebben. Daarna was de tijd helaas alweer om en moesten we onze spullen weer inpakken.

Onze blokfluitleerlingen hebben nu de mogelijkheid om een instrument te leren spelen via de vereniging of om nog even lekker door te gaan met blokfluitspelen in ons startorkest.

Heeft u een zoon of dochter die blokfluit speelt en toe is aan een nieuwe uitdaging in de vorm van samenspelen of in de vorm van een nieuw instrument leren spelen? Neem gerust contact op via opleidingen@eendracht-colmschate.nl