De muziekopleiding van Eendracht biedt diverse opleidingen aan voor instrumenten (harmonie) zoals klarinet, trompet, hoorn, hiervoor heeft Eendracht eigen docenten. Deze opleidingen worden gehouden in de Ichtuskerk in Colmschate, wat tevens onze repetitielocatie is. Voor andere harmonie-instrumenten, zoals dwarsfluit kunnen we nu ook weer lessen aanbieden. De belangstelling voor instrumenten als hobo, fagot is vaak niet zo groot. Maar het zijn prachtige instrumenten en vullen de klanken van een harmonie heel mooi aan. Kies ook eens voor één van die instrumenten. Ook kunnen er drumlessen gevolgd worden bij Eendracht. De beginselen van het noten lezen, leren de jonge muzikanten tijdens de blokfluitlessen.

Alle leerlingen krijgen de gelegenheid om te laten horen wat ze hebben geleerd. Het gezamenlijk muziek maken leer je in ons startorkest en/of opleidingsorkest. Hier leer je vast hoe het is om samen muziek te maken. Het doel is om je muziekdiploma’s A & B te halen om vervolgens door te kunnen stromen naar het harmonieorkest van Eendracht.

Contributie & lesgelden

Op de pagina “lid worden” vindt u meer informatie en ook onze contributie en lesgelden.

Blokfluitlessen

Je eerste muzieknoten leer je op de blokfluit.

Blokfluitlessen blokfluitgroep Eendracht Totaal 2018 De Kuip

Is uw zoon of dochter ook zo nieuwsgierig naar muziek of lijkt het hem of haar wel wat om zelf muziek te maken? Dan zijn onze blokfluitlessen ideaal om kennis te maken met muziek.

Eendracht biedt al jaren blokfluitlessen aan onder het motto; muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Elk schooljaar start Eendracht met een groepje kinderen die nieuwsgierig zijn naar muziek. Kinderen maken kennis met muziek maken door middel van onze blokfluitlessen. Er wordt niet alleen maar gewoon les gegeven. Rond sinterklaas is er zelfs tijd voor een pepernoten les.  Na een aantal lessen kunnen de kinderen al een aardig stukje spelen.

Deze lessen zijn voor leerlingen vanaf groep 4 en worden gegeven op één van de basisscholen in Deventer Colmschate. De lessen worden gegeven door blokfluitdocente Elsa Bunk.  In overleg met haar worden de lesdagen en lestijden bepaald. De kosten kunnen per seizoen variëren, deze zullen afhankelijk zijn van het aantal lessen dat gegeven zal worden. Wij proberen wel de beste prijs voor u te vinden. Voor deze prijs krijgt u het aangegeven aantal lessen, een nieuwe blokfluit en een blokfluit boek.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer info? Neem dan contact met ons op.

Houtinstrumenten

Les op klarinet & (alt)saxofoon

klarinet en bladmuziek muziekopleiding

Iedere week geeft docent Lisa les in de Ichtuskerk Holterweg 106 in Colmschate. Dit kan voor de houtinstrumenten klarinet & (alt) saxofoon. Voor fagot en hobo informeer naar de mogelijkheden.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald dan mag je op  advies van de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest.

Klarinetdocent Lisa Edelijn

Docent: Lisa Edelijn

Lisa Edelijn is onze nieuwe klarinetdocent vanaf maart 2023. Ze begon op 8-jarige leeftijd met klarinetspelen en nadat ze een MBO opleiding commerciële economie had afgerond en veel aan het spelen was bij o.a. het Drents Jeugdorkest en Studenten Harmonie Orkest Twente begon een studie aan het conservatorium toch bij haar te kriebelen.

In 2018 is ze begonnen aan de studie klassiek klarinet bij Oscar Ramspek in Zwolle en in 2022 is ze afgestudeerd. Tijdens de studie is ze begonnen met lesgeven maar daarnaast is ze sinds 2021 ook veel aan het remplaceren bij de Marinierskapel, de KMKJWF en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Tijdens het lesgeven staat het plezier in haar lessen voorop. Dat is de reden immers dat we muziek maken! Natuurlijk probeert ze leerlingen ook altijd uit te dagen waar dat kan, maar als leerlingen gewoon lekker willen spelen in de les is dat natuurlijk ook helemaal prima. Helemaal als er toetsweken of dergelijke aankomen is het natuurlijk heerlijk om gewoon de CD speler aan te zetten en lekker te spelen. Het leukste aan lesgeven vindt ze dat je je eigen ontwikkeling voorbij ziet komen en dan is het Lisa haar uitdaging om het beste uit de leerlingen te laten halen!

Koperinstrumenten

Les op trompet, trombone of hoorn

Trompetlessen, trompet, hoorn

Voor de muziekopleidingen voor de koperinstrumenten, trompet, trombone, tuba, bastuba en hoorn heeft Eendracht docent Arjan Stam. Iedere maandag geeft hij de lessen in de Ichtuskerk in Colmschate.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald, dan mag je op advies van de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest.

Docent: Arjan Stam

Arjan is als trompettist afgestudeerd aan het Artez Conservatorium waar hij lessen volgde bij o.a. Jan Wessels, Rini Swinkels, Jos Verspagen, Bert Pfeiffer en Angelo Verploegen. In de loop der jaren heeft hij gewerkt met veel bands en artiesten, waaronder JazzArt Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, Noordpool Orkest, Trijntje Oosterhuis, John Clayton, Randy Brecker, Ack van Rooyen, Eric Vloeimans en diverse popbands en blazerssecties.

Als dirigent is hij naast Eendracht verbonden aan Big Band Apeldoorn en Hanzestad Big Band.

Een aantal van de bands waar hij momenteel vast deel van uit maak zijn Dual City Concert Band, Pulz Jazz Quintet, Mosquito Jazz Quintet, Jazz Moods.

Dirigent Arjan Stam

Dwarsfluit

Leer dwarsfluit spelen

dwarsfluit muziekopleiding deventer

Wil je graag dwarsfluit leren spelen? Je bent nooit te jong of te oud om het te leren! Al vanaf 4-jarige leeftijd kan een docent je leren spelen op de dwarsfluit. Informeer na de mogelijkheden voor onze dwarsfluitlessen.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald dan mag je op advies de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest

Meer weten?

Klik dan op één van de onderstaande buttons