De muziekopleiding van Eendracht biedt diverse opleidingen aan voor instrumenten (harmonie) zoals klarinet, trompet, hoorn, hiervoor heeft Eendracht eigen docenten. Deze opleidingen worden gehouden in de Ichtuskerk in Colmschate, wat tevens onze repetitielocatie is. Voor andere harmonie-instrumenten, zoals dwarsfluit kunnen we nu ook weer lessen aanbieden. De belangstelling voor instrumenten als hobo, fagot is vaak niet zo groot. Maar het zijn prachtige instrumenten en vullen de klanken van een harmonie heel mooi aan. Kies ook eens voor één van die instrumenten. Ook kunnen er drumlessen gevolgd worden bij Eendracht. De beginselen van het noten lezen, leren de jonge muzikanten tijdens de blokfluitlessen.

Alle leerlingen krijgen de gelegenheid om te laten horen wat ze hebben geleerd. Het gezamenlijk muziek maken leer je in ons startorkest en/of opleidingsorkest. Hier leer je vast hoe het is om samen muziek te maken. Het doel is om je muziekdiploma’s A & B te halen om vervolgens door te kunnen stromen naar het harmonieorkest van Eendracht.

Contributie & lesgelden

Op de pagina “lid worden” vindt u meer informatie en ook onze contributie en lesgelden.

Blokfluitlessen

Je eerste muzieknoten leer je op de blokfluit.

Blokfluitlessen blokfluitgroep Eendracht Totaal 2018 De Kuip

Is uw zoon of dochter ook zo nieuwsgierig naar muziek of lijkt het hem of haar wel wat om zelf muziek te maken? Dan zijn onze blokfluitlessen ideaal om kennis te maken met muziek.

Eendracht biedt al jaren blokfluitlessen aan onder het motto; muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

Elk schooljaar start Eendracht met een groepje kinderen die nieuwsgierig zijn naar muziek. Kinderen maken kennis met muziek maken door middel van onze blokfluitlessen. Er wordt niet alleen maar gewoon les gegeven. Rond sinterklaas is er zelfs tijd voor een pepernoten les.  Na een aantal lessen kunnen de kinderen al een aardig stukje spelen.

Deze lessen zijn voor leerlingen vanaf groep 4 en worden gegeven op één van de basisscholen in Deventer Colmschate. De lessen worden gegeven door blokfluitdocente Elsa Bunk.  In overleg met haar worden de lesdagen en lestijden bepaald. De kosten kunnen per seizoen variëren, deze zullen afhankelijk zijn van het aantal lessen dat gegeven zal worden. Wij proberen wel de beste prijs voor u te vinden. Voor deze prijs krijgt u het aangegeven aantal lessen, een nieuwe blokfluit en een blokfluit boek.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer info? Neem dan contact met ons op.

Houtinstrumenten

Les op klarinet & (alt)saxofoon

klarinet en bladmuziek muziekopleiding

Iedere woensdag geeft docent Leonie les in de Ichtuskerk Holterweg 106 in Colmschate. Dit kan voor de houtinstrumenten klarinet & (alt) saxofoon. Voor fagot en hobo informeer naar de mogelijkheden.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald dan mag je op  advies van de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest.

Leonie Viersen-Peereboom

Docent: Leonie Viersen-Peereboom

Leonie begon op 11 jarige leeftijd met klarinet spelen. De eerste paar lessen kreeg ze van haar vader, maar al snel kreeg ze les via Harmonie Sint Jan in Wierden van Arthur Kamp.

Tijdens de laatste 2 jaar van het voortgezet onderwijs begon ze met de vooropleiding aan het conservatorium in Zwolle. Hier kwam ze er achter dat dit haar passie was! Na een overstap naar het conservatorium in Utrecht is Leonie afgestudeerd bij Herman Braune. Een fijne en leerzame tijd.

Op dit moment geeft Leonie AMV, klarinet en saxofoon les bij de Hellendoornse harmonie, het orkest van Almelo. Bij Eendracht Colmschate klarinet en saxofoon les. Bij Sintjan in Wierden verzorgt ze de AMV opleiding.

Ze vind het belangrijk leerlingen van jong en oud een hobby mee te kunnen geven waarin ze hun gevoel kwijt kunnen. En waarin leerlingen zichzelf op hun eigen niveau kunnen ontplooien. Dat maakt het lesgeven een erg dankbaar beroep.

Tijdens en na haar studie speelde Leonie in het Nederlands Jeugd Harmonieorkest en remplaceerde ze bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de KMKJWF. Op dit moment speelt ze bij Sintjan in Wierden hobo, een grote hobby van haar.

Tijdens het remplaceren bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft ze haar man ontmoet. Samen hebben ze 2 kinderen gekregen. En zo is de cirkel weer rond, muziek is erg belangrijk in haar leven op alle vlakken!

Koperinstrumenten

Les op trompet, trombone of hoorn

Trompetlessen, trompet, hoorn

Voor de muziekopleidingen voor de koperinstrumenten, trompet, trombone, tuba, bastuba en hoorn heeft Eendracht docent Arjan Stam. Iedere maandag geeft hij de lessen in de Ichtuskerk in Colmschate. Arjan is tevens de dirigent van het start- en opleidingsorkest.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald, dan mag je op advies van de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest.

Docent: Arjan Stam

Arjan is als trompettist afgestudeerd aan het Artez Conservatorium waar hij lessen volgde bij o.a. Jan Wessels, Rini Swinkels, Jos Verspagen, Bert Pfeiffer en Angelo Verploegen. In de loop der jaren heeft hij gewerkt met veel bands en artiesten, waaronder JazzArt Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, Noordpool Orkest, Trijntje Oosterhuis, John Clayton, Randy Brecker, Ack van Rooyen, Eric Vloeimans en diverse popbands en blazerssecties.

Als dirigent is hij naast Eendracht verbonden aan Big Band Apeldoorn en Hanzestad Big Band.

Een aantal van de bands waar hij momenteel vast deel van uit maak zijn Dual City Concert Band, Pulz Jazz Quintet, Mosquito Jazz Quintet, Jazz Moods.

Dirigent Arjan Stam

Dwarsfluit

Leer dwarsfluit spelen

dwarsfluit muziekopleiding deventer

Wil je graag dwarsfluit leren spelen? Je bent nooit te jong of te oud om het te leren! Al vanaf 4-jarige leeftijd kan een docent je leren spelen op de dwarsfluit. Informeer na de mogelijkheden voor onze dwarsfluitlessen.

Als de docent en de dirigent jouw niveau hoog genoeg vinden mag je meespelen in het startorkest en/of opleidingsorkest. Heb je het A diploma behaald dan mag je op advies de docent en de dirigent plaatsnemen in het harmonieorkest

Meer weten?

Klik dan op één van de onderstaande buttons