Happy New Year 2021

Nieuwjaarsboodschap 2021

Beste leden en fans van Eendracht,

Normaal gesproken is de eerste repetitieavond in het nieuwe jaar een bijzondere, de laatste jaren zaten we met z’n allen aan tafel voor een patatje of een pizza, helaas gaat dat nu niet.

Vorig jaar begon ik met een positieve terugblik op 2019, we hadden veel optredens gehad met een keur aan gespeelde muziek. Als ik nu terugkijk is er maar 1 optreden, op het Deventer Open Podium, waarop we o.a. meededen aan de specials met een koor en buikdanseressen, met een prachtig arrangement van “Hips Don’t Lie” gemaakt door Lisanne en Dave.

Vorig jaar kwam corona in Nederland; onze muziekwereld stond op z’n kop, heel Nederland stond op de kop. Er mocht bijna niets meer, we stopten met repeteren en vielen in een groot gat. We waren op de Wereldwijzer al bezig met blazersklassen, groep 5 en 6 leerlingen die leren hoe je klarinet, saxofoon, trompet of bariton moet spelen. Een geweldige ervaring voor die kinderen, maar ook voor diegenen die er namens Eendracht bij aanwezig waren. Dit project is door corona nog steeds niet af, er komen zo snel mogelijk nog 3 lessen en een afsluitend concert met diploma-uitreiking.

Al snel kwamen er initiatieven om toch actief te blijven, het mooie Wilhelmus, dat we daarna maakten zorgde weer voor een Eendracht gevoel. Daarna kwam ook nog Arcade, de huiskamersessie. Ook weer een positieve bijdrage aan Eendracht. In juni begonnen we weer met repetities, in de open lucht op 2 meter, wat een feest, weer met z’n allen muziek maken. De borrel in juli maakte dat we met een goed gevoel op vakantie gingen.

Na de vakantie repeteerden we weer in z’n geheel of in groepjes, we dachten nog even aan een groots Kerstconcert. Maar het virus was niet weg en we belandden weer in een lockdown, de mooie kerstfilm illustreert dan weer goed de veerkracht van Eendracht. We zijn trots op al die muzikanten en vrijwilligers, die dit tiptop voor elkaar maakten. Hulde, hulde en nog eens hulde.

Hulde aan jullie allemaal dat gewoon de contributie is doorbetaald ondanks dat er veel minder tegenover stond, dat maakte het mogelijk dat we onze dirigenten en leraren door konden betalen zonder een beroep op de reserves.

Er gingen en kwamen dit jaar leden; voor de harmonie was het belangrijkste vertrek dat van Jannie en Trynke en kwamen, Marlies, Marieke, Jeannne en Ademar. Ook stroomde er opnieuw jeugd in, het harmonieorkest telt nu 48 leden, in de ruim 30 jaar Eendracht die ik meegemaakt heb, waren we als orkest nog nooit zo groot.

De plannen voor 2021 zijn nog met virusmist omhuld, maar het bestuur richt zich samen met de JPC op openlucht optredens in de zomerperiode en we hopen op een kerstconcert zoals we gewend waren, met z’n allen op één podium en een volle zaal, geen 1 ½ meter meer

Het bestuur wenst dat we een gezonde vereniging blijven en voor iedereen een gezond, en muzikaal 2021.

Henk Flim
Voorzitter Eendracht