Over Eendracht Colmschate

Een muziekvereniging waar muziek maken met plezier hoog in het vaandel staat!

Orkest Eendracht is een vereniging uit Colmschate die al ruim 90 jaar bestaat. Naast een harmonieorkest van ruim 35 leden hebben wij een opleidingsorkest van ongeveer 10 leden en een startorkest van 5 leden. Daarnaast wordt er een flink aantal leerlingen opgeleid door eigen docenten. Ook proberen we elk jaar te starten met een blokfluitgroep op één van de basisscholen. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 65 jaar; dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te (leren) maken.

Sinds 2011 heeft Eendracht ook een gelegenheidsorkest, Het Stijlorkest met zo'n 12 muzikanten die optreden op locaties waar het harmonieorkest te groot voor is. En in 2017 is Het Sfeerorkest opgericht, een orkest bestaande uit alleen houtblazers.

Het harmonieorkest heeft een zeer gevarieerd repertoire op de lessenaars; van lichte concertwerken tot popmuziek; van kerstmuziek tot concertmarsen. Voor elk wat wils. We werken mee aan een aantal activiteiten in Deventer waaronder het Open Podium en Deventer Kerststad, we treden op in verzorgingshuizen. Ook treden we vaak op met andere orkesten, koren en andere artiesten/bands tijdens (pop)concerten en kerstconcerten. Omdat we veel plezier beleven aan het samen muziek maken en het daarom ook graag aan anderen willen laten horen. In juni is er sinds 2017 altijd een familieconcert waaraan alle orkesten en de muzikanten van de muziekopleiding aan mee doen.

Speciaal voor de jeugd is er elk jaar een studieweekend in een kampeerboerderij samen met andere muziekverenigingen.

Waarom het zo leuk is?

Omdat we ontdekken dat elke partij belangrijk is binnen een orkest en dat de dirigent ons “aan zijn dirigeerstokje kan laten hangen” waardoor een muziekstuk gaat klinken zoals het zou moeten klinken. Omdat er naast muziek maken en gezelligheid ook ruimte is om mee te denken over muziekkeuzes, entourage tijdens een concert of de organisatie van een niet muzikale activiteit.

Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in de Ichtuskerk Holterweg 106 in Colmschate vanaf 19.30 uur. Het startorkest & opleidingsorkest spelen voorafgaand aan het harmonieorkest. Het harmonieorkest staat onder leiding van Wim de Vries. Bij  het opstaporkest & het opleidingsorkest zwaait Frans Rinsma met het dirigeerstokje. Het Stijlorkest repeteert regelmatig op een vrijdagavond in Gemeenschapshuis De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.

Lid worden?

Lessen volgen of meespelen in een orkest