Een muziekvereniging waar muziek maken met plezier hoog in het vaandel staat!

Orkest Eendracht is een vereniging uit Colmschate die al ruim 95 jaar bestaat. Naast een harmonieorkest van ruim 40 leden hebben wij een opleidingsorkest van ongeveer 10 leden en een startorkest van 5 leden. Daarnaast wordt er een flink aantal leerlingen opgeleid door eigen docenten. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 70 jaar; dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te (leren) maken.

Sinds 2011 heeft Eendracht ook een gelegenheidsorkest, Het Stijlorkest met zo’n 12 muzikanten die optreden op locaties waar het harmonieorkest te groot voor is.

Het harmonieorkest heeft een zeer gevarieerd repertoire op de lessenaars; van lichte concertwerken tot popmuziek; van kerstmuziek tot concertmarsen. Voor elk wat wils. We werken mee aan een aantal activiteiten in Deventer waaronder het Open Podium en Deventer Kerststad, we treden op in verzorgingshuizen. Ook treden we vaak op met andere orkesten, koren en andere artiesten/bands tijdens (pop)concerten en kerstconcerten. Omdat we veel plezier beleven aan het samen muziek maken en het daarom ook graag aan anderen willen laten horen. In juni is er sinds 2017 altijd een familieconcert waaraan alle orkesten en de muzikanten van de muziekopleiding aan mee doen, genaamd Eendracht Totaal.

Meer weten?

Klik dan op één van de onderstaande buttons

Foto’s van de laatste jaren

Diverse optredens en activiteiten voor de jeugd

Speciaal voor de jeugd is er elk jaar een studieweekend in een kampeerboerderij samen met andere muziekverenigingen. Tijdens dit weekend wordt er druk gereperteert voor het slotconcert aan het einde van het weekend. Tussendoor vinden er vele leuke activiteiten plaats.

Al meerdere jaren speelt het harmonieorkest met harmonieorkest SOL uit Deventer tijdens de Deventer Dodenherdenking op 4 mei op het Grote Kerkhof. In 2018 was er een speciale samenwerking met het Orkest van het Oosten. Hier vormde het harmonieorkest van Eendracht samen met Sempre Crescendo uit Diepenveen en SOL Deventer een groot projectorkest. Dit alles onder de noemer Passie voor muziek in het Kulturhus Diepenveen.

In maart 2019 mocht het harmonieorkest twee avonden de show van cabaretier Claudia de Breij begeleiden in de Deventer Schouwburg. Een unieke en bijzondere ervaring voor de muzikanten.

Archief voorjaarsconcerten

Tot en met 2016 werd er ieder jaar een voorjaarsconcert gehouden.
Hieronder treft u alle thema’s die we door de tijd heen hebben gehad. Foto’s en video’s vindt u elders op onze site.

2016: Eendracht speelt met vuur
2015: Jubileumconcert 90 jaar Eendracht
2014: Eendracht Daagt Je Uit!
2013: Eendracht ontmoet het Deventer Jazz Orkest
2012: Studio Eendracht
2011: Eendracht Anders
2010: EENDRACHT’s Beestenboel
2009: Elements Of Nature (earth – water – wind – fire)
2008: De stijl van Eendracht. (muziekstijlen)
2007: Musicals
2006: Uitgaan
2005: Swing
2004: Muziek van wereldniveau
2003: Eendracht meets the seasons
2002: 50 Jaar televisie
2001: Circus
2000: 75-jarig bestaan Eendracht Colmschate
1999: The Seventies
1998: Europa
1997: Film
1996: Walt Disney

Wij danken de gemeente Deventer voor de subsidie om onze activiteiten mede mogelijk te maken.