Startorkest

Groepsfoto Startorkest november 2022
Startorkest Ichtuskerk Colmschate november 2022

Leer voor het eerst in een klein orkest samen muziek maken

Eendracht heeft diverse orkesten. Als je al een tijd les hebt (meestal na ongeveer 1 jaar) mag je in overleg met de docent en de dirigent het samenspelen oefenen in ons startorkest. Dit orkest staat onder leiding van Arjan Stam die ook het opleidingsorkest dirigeert.

Dit is een zeer klein orkest waardoor er veel aandacht is van de dirigent voor elke leerling in dit orkest. In dit orkest leer je de beginselen van het samen muziek maken. Dit orkest is een opstap voor het opleidingsorkest en vervolgens het echte harmonieorkest. Dit orkest repeteert ook elke week kort samen met het opleidingsorkest, zo kunnen de leerlingen van het opleidingsorkest ondersteunend zijn voor de leerlingen van het startorkest. En kunnen de leerlingen in het startorkest al even proeven hoe leuk  het is om in het opleidingsorkest te spelen.

Opleidingsorkest

Groepsfoto Opleidingsorkest november 2022
Opleidingsorkest Ichtuskerk Colmschate november 2022

De volgende stap, het eerste grotere orkest

Het gezamenlijk muziek maken leer je nog meer in ons opleidingsorkest. Hier leer je vast hoe het is om samen muziek te maken in een nog groter orkest. Het doel is om je muziekdiploma A te halen om door te stromen naar het grote harmonieorkest van Eendracht. In ons opleidingsorkest zitten leerlingen van diverse leeftijden. Het orkest is bedoeld voor iedereen die wil leren samen muziek te maken. Dit orkest staat onder leiding van Arjan Stam.

Het orkest bestaat uit zowel blazers als slagwerkers. Indien nodig wordt het orkest aangevuld met ervaren muzikanten uit het harmonieorkest om de leerlingen te begeleiden. Het opleidingsorkest treed ook wel is samen op met het harmonieorkest en repeteert iedere maandagavond samen.

Het Stijlorkest

Het Stijlorkest groepsfoto in Deventer

Gelegenheidsorkest – Muziek met plezier!

Het Stijlorkest is een enthousiaste groep ervaren muzikanten met een breed repertoire aan muziek. De muzikanten bespelen onder andere trompet, trombone, bariton, bas, hoorn, saxofoon, accordeon en drums. Ze brengen muziek in diverse stijlen van zomerse latin nummers naar gezellige dansmuziek en van populaire meezingers van nu, tot gouden oude rocknummers. Ze treden o.a. op tijdens festiviteiten in het Winkelhart van Colmschate, de muziekkoepel Nering-Bögel op de Worp, op het Vogeleiland, in verzorgingstehuizen en bij diverse andere evenementen.

Het orkest speelt muziek in verschillende stijlen en is dan ook geschikt voor optredens op allerlei gelegenheden: open dagen, bedrijfsfeestjes, festiviteiten, vrijmarkt, verjaardagen of bruiloftsfeesten. Hun motto is Muziek Met Plezier! 

Het harmonieorkest

Groepsfoto Harmonieorkest november 2022
Harmonieorkest Ichtuskerk Colmschate november 2022

Het grootste orkest van Eendracht

Dit is het grote orkest welke de basis vormt van de vereniging. Dit orkest is zo’n 35 muzikanten groot. Het orkest verzorgt optredens in de zomer bij te huizen, in het voorjaar treedt het op tijdens het D.O.P. in de Deventer Schouwburg en heeft regelmatig optredens met diverse koren, bands en solisten tijdens moderne popconcerten. En is ook met de kerst altijd druk met sfeervolle kerstoptredens.

Het harmonieorkest staan onder muzikale leiding van dirigent Wim de Vries en repeteert op de maandagavond in de Ichtuskerk in Colmschate (Deventer). Het eerste deel van hun repetitie spelen er vele leerlingen met uit onze muziekopleiding. Hierdoor ontstaat een orkest van meer dan 45 muzikanten!

Contact opnemen met ons?

Klik dan op één van de onderstaande buttons