Het grootste orkest van Eendracht

Het harmonieorkest van Eendracht bestaat uit zoโ€™n 40 tot 45 muzikanten. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 77 jaar. Dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te (leren) maken.

Wij hebben een zeer gevarieerd repertoire op onze lessenaars; van lichte concertwerken tot popmuziek; van kerstmuziek tot concertmarsen. Voor elk wat wils. Daarnaast mogen de leden ook muziekstukken aandragen bij de muziekcommissie. De muziekcommissie bestaat uit leden uit het orkest, de bibliothecaris en de dirigent van het orkest.

Het harmonieorkest werkt mee aan een aantal activiteiten in Deventer waaronder het Open Podium en de Deventer Dodenherdenking. Verder verzorgt het orkest ook optredens in verzorgingshuizen. In de zomer is het orkest te horen tijdens de zomerconcerten. Zo werkt het orkest ook mee aan popconcerten en daarnaast organiseert de muziekvereniging haar eigen concerten.

Elke week weet onze dirigent Wim de Vries de muzikanten weer te inspireren. Zo is het voor de dirigent erg belangrijk om plezier te hebben in het maken van muziek.

Het harmonieorkest repeteert op maandagavond van 19.30 –  21.30 uur in de Ichtuskerk aan de Holterweg 106 in Colmschate. Het eerste deel van de repetitie repeteren er ook een aantal leerlingen uit het opleidingsorkest mee. Hierdoor krijgen we een goede samenwerking tussen beide orkesten. Maar ook kunnen de leerlingen veel leren van de ervaren muzikanten.

Groepsfoto Harmonieorkest november 2022
Harmonieorkest Ichtuskerk Colmschate november 2022

Contact opnemen met ons?

Klik dan op รฉรฉn van de onderstaande buttons