Passie voor muziek - web

Passie voor muziek!

Amateurs, professionals en liefhebbers verbonden door muziek! Onder de noemer ‘Passie voor muziek’ vindt op vrijdagavond 23 november 2018 een uniek concert plaats in het Kulturhus te Diepenveen. De drie Deventer amateur harmonieorkesten treden samen op met de beroepsmusici van het Orkest van het Oosten. De muzikanten van Sempre Crescendo Diepenveen, Stedelijk Orkest Lebuïnus Deventer en Eendracht Colmschate zullen op deze avond tezamen een groot projectorkest vormen van in totaal 120 muzikanten.

Dit speciale projectorkest zal de avond openen met o.a. een aantal harmoniewerken. Tijdens één van deze werken is er ook een rol voor de slagwerkgroep van Sempre Crescendo. Zeer bijzonder is dat het werk Lebuïnus ex Daventria van geboren Deventer componist Peter Kleine Schaars ten gehore gebracht zal worden. Deze filmmuziekachtige compositie vertelt de geschiedenis van de Angelsaksische monnik Lebuïnus. Rond het jaar 768 stichtte hij in Deventer een kerk met als doel de heidense Saksische bevolking te bekeren. Nu in 2018 viert de Gemeente Deventer zijn 1250-jarige bestaan. Voor de pauze is er ook een samenwerking van dit projectorkest met een solist uit het Orkest van het Oosten. Wie dit is en welk instrument houden we nu nog als verrassing.

Na de pauze nemen de muzikanten van het Orkest van het Oosten het over. Ze zullen eveneens een gevarieerd programma brengen. Het concert wordt afgesloten door een gezamenlijk werk van het projectorkest en het Orkest van het Oosten. U zult dan een orkest zien en horen van zo’n 180 muzikanten. Heeft u dit al eens eerder gezien?

Het idee van dit project komt vanuit het Orkest van het Oosten. Vele beroepsmusici (m.n. blazers en slagwerkers) van het Orkest van het Oosten zijn opgegroeid en muzikaal onderwezen bij de plaatselijke Harmonie, Brassband of Fanfare waar ze opgroeiden. Hier liggen hun muzikale Roots! Met behulp van dit project wil het Orkest van het Oosten de cirkel weer rond maken en terugkeren naar die Roots in de gehele provincie Overijssel. Het project is mede financieel mogelijk gemaakt door Creative Europe Programme of the European Union.

Het concert vindt plaats in het Kulturhus Diepenveen op vrijdagavond 23 november. De deuren gaan om 19.30 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 15,00. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 9,00. Beide kaartjes zijn inclusief één pauzedrankje. De kaartjes kunnen besteld worden via de website www.passievoormuziekdeventer.nl. Op deze website vindt u nog veel meer informatie omtrent dit project. We zien u  graag op 23 november 2018!