Diepenveen – De kaartverkoop voor Passie voor Muziek – Amateurs, professionals en liefhebbers verbonden door muziek! – is begonnen. Passie voor Muziek is de unieke samenwerking tussen de drie Deventer harmonieorkesten en het Orkest van het Oosten. Op vrijdagavond 23 november geven zij een gezamenlijk concert in het Kulturhus in Diepenveen. Op zondagmiddag 9 september begonnen de zo’n 100 amateurmuzikanten van het projectorkest, bestaande uit Sempre Crescendo Diepenveen, Stedelijk Orkest Lebuïnus Deventer en Eendracht Colmschate, met hun eerste gezamenlijke repetitie in het Kulturhus Diepenveen.
Het Orkest van het Oosten, ook wel bekend als het huisorkest van het televisieprogramma Maestro, begon in 1933 als Twents Kamer Orkest. In de jaren negentig maakte het orkest, onder leiding van Jaap van Zweden, en inmiddels onder de naam Orkest van het Oosten een grote vlucht. Met de huidige vaste dirigent Ed Spanjaard brengt het Orkest van het Oosten zowel in als buiten de concertzaal mensen in contact met symfonische muziek. Hoe leuk is het om dit orkest te horen en zien in je eigen stad Deventer en omgeving.
Tijdens het concert op 23 november wordt het programma voor de pauze ingevuld door het Deventer projectorkest. Ze zullen een zeer gevarieerd programma brengen. Bij het nummer African Symphony hoort natuurlijk veel percussie, dus doet ook de slagwerkgroep van Sempre Crescendo mee. Tevens komt er een solistisch werk “Concerto for Trombone” van componist Nikolai
Rimsky-Korsakov met als internationale trombonesolist vanuit het Orkest van het Oosten, Jose Luna Agudo. Zeer bijzonder is, dat het werk Lebuïnus ex Daventria van geboren Deventer componist Peter Kleine Schaars ten gehore gebracht zal worden. Deze filmmuziekachtige compositie vertelt de geschiedenis van de Angelsaksische monnik Lebuïnus. Rond het jaar 768 stichtte hij in Deventer een kerk met als doel de heidense Saksische bevolking te bekeren. Nu in 2018 de Gemeente Deventer zijn 1250-jarige bestaan viert, kan dit prachtige stuk niet ontbreken.
Na de pauze nemen de muzikanten van het Orkest van het Oosten het over. Ze zullen eveneens een gevarieerd programma brengen. Het concert wordt afgesloten door een gezamenlijk finale van het projectorkest en het Orkest van het Oosten. U zult dan een orkest zien en horen van zo’n 180 muzikanten. Heeft u dit al eens eerder gezien?
Het concert vindt plaats in het Kulturhus Diepenveen op vrijdagavond 23 november. De deuren gaan om 19.00 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 15,00. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 9,00. Beide kaartjes zijn inclusief één pauzedrankje. De kaartjes kunnen besteld worden via de website www.passievoormuziekdeventer.nl/kaartverkoop of indien nog beschikbaar bij de deelnemende orkesten. Op deze website vindt u nog veel meer informatie omtrent dit concert. We zien u  graag op 23 november 2018!